We keep swingin' and we all just go down, saying and playing what we think

Good Charlotte (välkommen tillbaka, äntligen!) 
 
Så, ett inlägg om musik från 2016 då, som sig bör, måste hålla i tradtitionerna. Blev en hel del konserter förra året, ca 30 stycken och två festivaler och då har jag inte ens räknat alla små klubbgig o gratiskonserter. I år har jag mycket att se fram emot också, har redan bokat in 10 konserter och två festivaler och det lär bli många fler. 
 
Bästa konsert
Ni vet, de är ju så svårt, Håkan o Kent var fenomenala som alltid, Muse var helt amazing, Pierce The Veil, Troye Sivan, Adam Lambert, IAMX, Passenger och Pvris var ju även de sjukt bra. Panic! at the Disco i London var ju helt sjukt. De som toppar dock, de som hade allt, verkligen allt man kunnat tänka sig var Twenty One Pilots. De har allt från supergalet mycket konfetti till att springa runt över publiken i en boll, klättra upp på en pelare, spela på mixerbordet, stå på publiken på plattformar, trumma sönder en trumma medans publiken håller upp och håller emot trumman osv. och publiken är helt vild och helt med, på allt. Var ju lite småsynd att de bara fick spela för 3500 på annexet när de sålde ut 8000 i typ alla andra länder, i Sverige bara vägrades de flyttas till något större, men det var en sjukt bra lokal för en sådan konsert dock. 
 
Bästa festivalspelning
Little Jinder, Years & Years, Zara Larsson, Belle & Sebastian, Susanne Sundför, Anna Diaz, the 1975. Fasen både Bråvalla och Popaganda leverade verkligen. Popaganda var mitt eget lilla äventyr med efterfester osv hur kul som helst. Bråvalla var ju oxå själv men kändes så hemvant på nåt sätt. Allt med Popaganda var så nytt för mig och så skön stämning. Så tryggt och trevligt, inget våld och så härligt bara, lite i vår egen bubbla. Inga skriverier efteråt. Inte som efter Bråvalla och andra festivaler då det varit helt hemskt. Tycker det är så sjukt läskigt och tråkigt, hoppas verkligen att det vänder i år. 
 
Bästa klubbgig/gratiskonsert utomhus
Little Jinder igen, fan va ja älskar henne, hon är bara så fin o härlig. En sann perfektionist, så lik mig, blir förbannad när ljudet inte funkar, blir förbannad på allt men älskar alla o är så himla fin, hela tiden. 
Var även kul att se Llojd äntligen, blev dock sista och första gången eftersom de la ner, suck. Kite var som vanligt fint att se oxå, de är så bra live, typ bland de bästa Sverige har faktiskt. 
 
Bästa album
Pierce The Veil?, Jupp, det har släppts många skivor men detta är min favorit, detta är min ångestmedicin, den jag drar upp när ångesten pratar för högt, fan va bra den funkar, fan va bra den är. 
Andra bra:
Sum 41
Veronica Maggio
Shura
Waterparks
Bry
The Last Shadow Puppets
Tove Lo
Kent
Håkan Hellström
Good Charlotte
Panda da Panda
Laakso
The Ready Set
Panic! at the Disco
Little Jinder
Blink 182
Sia
mfl.
 
Bästa låt
Spotify gjorde en lista med topplåtar för 2016, ni kan gå in o kolla på den tycker jag, delar med brorsan så the Darkness, Magnum och Less than jake osv står jag inte för men annars så: (tryck på orden nedan)
Majas topplåtar 2016 
 
Från hatkärlek till ren kärlek
Asså, jag vet inte. jag vägrade Twenty One Pilots till januari förra året. Jag har följt dem i tre-fyra år på tumblr, jag har älskat allt utom hur de låter, älskat hur härliga de är med varandra och mot sina fans, älskat deras texter, älskat deras upptåg live men sound-mässigt har det inte fungerat. Det dröjde till jag hörde the Judge, sedan föll allt på plats efter det och det är jag glad för, fan va bra dem är.
 
Bästa upptäckt
Återupptäckte Bry, det var ju kul, pga Twenty One Pilots dessutom. Kul att se honom, träffa honom och senare köpa hans debutskiva. Blossoms var oxå en kul upptäckt och så Bones. Bones var förband till Pvris och det är två tjejer som verkligen kan allt bättre än någon man med gitarr jag nånsin sett, de har ett väldigt punch in the face på patriarkatet attityd oxå vilket jag totalälskar. Har en låt som heter girls can't play guitar vilket är något de fått sagt till sig och sedan skrev en låt om, så jävla sköna och härliga tjejer. Fick även träffa dem och berömma dem och de var hur genuina och trevliga som helst!
Måste även nämna Highasakite, LANY och Shura. Sjukt bra artister :) 
 
Årets mest överskattade låt och artist
Asså, jag vet inte, tycker Markus o Martinius elektrisk är ganska svängig o gullig. Tycker att Drake är hur bra som helst tillome, Justin Bieber oxå. Frans är helt underbar med. Har verkligen blivit mer tolerant med åren. 
 
Mest underskattade artist
Som alltid små svenska band såsom pilotsonen, Marigold osv. Tycker även Emil Berg är underskattad trots framgången med swipa höger. Sedan har vi Ida Redig, hon är bäst och hon vet det. Hoppas hon får mer cred i år, hennes producerande och låtskapande är helt sjukt bra. Även Anna Diaz går in här, hon platsar up there som en av Sveriges bästa kvinnliga artister, fan va bra hon är. Sen har vi The Ready Set, han borde vara så mycket större. 
 
Bästa comeback
Har varit en del sådana, Good Charlotte, Laakso, The Last Shadow Puppets, Blink 182, Green Day, Sum 41. Good Charlotte är jag mest nöjd med, och Sum 41 såklart. 
 
Bästa musikvideo
Tove Lo's lilla kortfilm, frigörande och konstnärlig. Kallad pornografisk men nej, konst!
Bry - You're alright, fin och sorglig om killar med smink, vackert. 
The Ready Set - hela skivan fick videos, älskar alla, skivan är underbar. 
Years & Years - Meteorite, vad är bättre än Olly Alexander helt klädd i silverglitter lixom?!?
Veronica Maggio - Vi mot världen, en one-take på söder, sjukt fint.
The Last Shadow Puppets - Miracle Aligner, genialiskt superkonstig och närgångna Alex och Miles, me like x)
Twenty One Pilots - Heathens som är från Suicide Squad, en av de få filmer jag såg på bio under året, kommer inte att skriva något inlägg om filmer, jag såg för få. Men Suicide Squad var sjukt bra, älskade den helt igenom, både rollmässigt, scriptmässigt och musikmässigt. 
 
När det kommer till film måste jag även nämna Fantastic Beasts and where to find them som mamma och jag såg i London, sjukt coolt och så bra 3D och älskar att Newt reppar Hufflepuff, sjukt bäst avslutning på en dag på Harry Potter studion var det verkligen. 
 
Igår såg vi Star Wars Rogue One oxå, det var en jäkla bra film, jag gillade den verkligen. Hade mycket cameos och en bra story, lite förutsägbar bara men det är ju omöjligt att inte vara när den lixom är en instickare mellan episoderna. har varit lite mycket med flytten o julen o nyåret o allt sånt så skönt att vi äntligen tog oss iväg. 
 
Sådär då, det var musikkåret 2016, jag vet ett sorgligt år med många döda som jag inte ens pratat om i det här inlägget men året har även haft så mycket ny bra musik. Jag hoppas på mindre död 2017 och ännu mer bra musik. Det har redan börjat bra med Ed Sheeran, Tokio Hotel och You Me At Six, och får inte heller glömma Emil Berg så vi har en bra start där. 
 
Avslutar med lite visdom från Passenger, home, bra låt:
When I start feeling sick of it all
It helps to remember I'm a brick in a wall
who runs down from the hillside to the sea
when I start feeling that it's gone too far
I lie on my back and stare up at the stars
I wonder if they're staring back at me
 
Puss 
Maja 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0