They say we are what we are but we don't have to be

Fall Out Boy - Immortals från Big Hero 6
 
tredje och sista då. i alla fall för nu och idag. Tredje och sista knyta ihop säcken-inlägget helt enkelt.
 
Så, filmer jag sett på bio 2015:
Big Hero 6 på svenska i 3D
Big Hero 6 på engelska i 3D
Sagan om prinsessan Kaguya, japanskt tal, engelsk text
Avengers 2: Age of Ultron i 3D
Maze Runner 2: The Schorch Trials i 3D
Ed Sheeran: Jumpers for Goalposts
James Bond: Spectre
Star Wars VII: The Force Awakens i 3D
 
Blev åtta gånger i år, inte så många, missade Inside Out och ska se den snart, lovar.  
 
Bästa film jag sett på bio 2015
Big Hero 6, men Spectre, Avengers och Star Wars var oxå sjukt bra
 
Snyggaste filmen på bio 2015
Avengers eller Star Wars
 
Mest spännande film 2015
Scorch Trials, mest jumpscares och Zombies och jag var rädd hela tiden men på ett bra sätt
 
Bästa filmmusik
Spectre för Sam Smith och Big Hero 6 för Fall Out Boy och Star Wars för helheten
 
Underligaste filmen jag sett på bio 2015
Sagan om prinsessan Kaguya, älskar den dock, är som en liten resa i en helt annan värld 
 
De bästa filmerna jag sett 2015 på Netflix/DVD/TV
Iron Man 3, trodde jag skulle hata den men fan va bra den är.Secret of Kells och Watchmen passar mitt mörker. MegaMind, sockersötaste och härligaste med ett trevligt minne till. Lucy, ett ord: mindboggling. Förra årets favvo Frozen är kvar här, tror jag sett den minst 6 gånger under året, jag kan inte tröttna på den. Draktränaren såg jag oxå, skitbra, ska se tvåan snart bara. 
 
Bästa filmköp
Big Hero 6, köpt lite disney-klassiker såsom Aladdin och Aristocats. Sedan har jag införskaffat Box Trolls och äntligen sett den på Engelska, så mycket bättre :) 
 
Bästa rollprestationer
Daisy Ridley i Star Wars obviously men även John Boyega och Oscar Isaac förstås, Léa Seydoux i Spectre (helt galet bra kvinnlig roll i en bondfilm, så positivt överraskad), Aaron Taylor-Johnson och Elizabeth Olsen i Avengers älskade jag även om jag tycker att det är dumt att det måste vara två olika skådisar för Quicksilver, kan inte rikitgt bestämma mig om jag gillar Evan Peters i X-Men bättre men har varit förälskad i Aaron sen Anna Karenina så är nog lite kluven där. Båda är bra helt enkelt. 
 
Mest efterlängtade film 2015
Big Hero 6 eftersom den hade premiär i November 2014 i USA men även Scorch Trials, nu återstår väntan på Death Cure som kommer nästa vår, om ett helt jävla år och lite till :/ 
 
Bästa TV-serie/bäst på Netflix
Inte sett mycket på Netflix i år, The Unbreakable Kimmy Schmidt kan vara det konstigaste och charmigaste dock men nä, annars inte mycket. 
 
Bästa musikdokumentär
Ed Sheeran's Jumpers for Goalposts är lite mer av en konsertfilm men väldigt väldigt bra sådan, trevliga intervjuer, en hel del festande och en väldigt glad, tacksam o söt Ed :) 
 
så där, listar lite musik från några filmer här nedan o sen får vi se när jag bloggar igen,
tills dess, ha de bra :)
 
Big Hero 6:
Immortals-Fall Out Boy
 
Spectre:
Sam Smith-Writing's On The Wall
 
Från Jumpers for Goalposts:
 
Puss
Maja
 

Livet är det som pågår medan du väntar på sådant som aldrig händer

-Kristian Anttila, så sant så...
 
Blivit en del musik i år, som vanligt. varit ett väldigt bra år rent musikmässigt med många comebacker och nya upptäckter, hoppas 2016 blir precis lika bra, det bådar gott iaf 
 
Bästa konsert
Ingenting kan överträffa Kite på Cosmonova, det va lampor, projektioner där det kändes som att man åkte åt alla mäjliga håll, dansare bakom skärmen, lyktor bakom skärmen, en liten scen framför med typ 7 synthar o en orgel, gärstartister var Anna Von Hausswolff och Nicole Sabouné, helt otroliga röster. Dessutom låg jag i en skön fåtölj och det var lite av en out of body experience minst sagt. Om vi pratar vanliga konserter har vi Bring Me The Horizon, Pierce The Veil, All Time Low, Pvris, Papa Roach, Kodaline, Muse, Tove Styrke, Seinabo Sey, Gerard Way, Nothing But Thieves, Tallest Man On Earth och Tove Lo med många många flera som var jäkligt bra allihop 
 
Bästa klubbgig/gratiskonsert utomhus
Ulrik Munther var riktigt bra, så även Thomas Stenström, Love Antell, Deportees, Jonathan Johansson, Bob Hund, Kristian Anttila, Anna Ternheim, Andreas Moe osv osv. Bästa var Markus Krunegård på utomhusscen i Norrköping 
 
Bästa album
Detta år är omöjligt, släppts så mycket bra. Fall Out Boy, All Time Low, Marina & the Diamonds, Melanie Martinez, Years & Years, As It Is, IAMX, Shawn Mendes, Troye Sivan, Ulrik Munther, Kitok, The Vaccines, Nothing but Thieves, Kodaline och Tove Styrke. Måste jag välja blir det Fall Out Boy dock. 
 
Bästa låt
Så svårt, nämner "några" istället: Cry Baby med Melanie Martinez, Makeshift Love med Good Charlotte, Happy Song med Bring Me The Horizon, Lost Boy med Troye Sivan, Last days of dancing med Maja Francis, My House med Pvris, Love Yourself med Justin Bieber (yeah, I know that I let you down is it too late to say sorry now? :P), Missing You med All Time Low, en ofantligt viktig låt. Dial Tones med As It Is, Like No One's Watching med Molly Sandén, Happiness med IAMX, Ready och Honest med Kodaline, Favorite Record med Fall Out Boy, Six Billion och Wake Up Call med Nothing But Thieves, Halleluja (Krossa eller krossas) och Norrsken i Baren med Kitok, Fucking Bitches in the Hood med Death Team, Gibberish och Wrong med MAX, Mercy med Muse, Louder med Erik Rapp, No Words och Smaller med Erik Hassle, Glöd med Andreas Grega, 0400AM med Julia Adams, Nya Segrar med Llojd, The Divine Zero med Pierce The Veil, Lush Life med Zara Larsson, Love me like I'm gone med Deportees, Desire, Shine och Eyes Shut med Years & Years, Alive med Sia, Spring/sun/winter/dread med Everything Everything, Ingen annan rör mig som du med Norlie & KKV osv.
 
Sämsta album som jag förväntat mig skulle vara bra
Vet inte om detta hänt i år, kanske har jag varit mer tolerant och mindre kritisk i år
 
Sämsta konsert jag förväntat mig skulle vara bra
Inte direkt här heller, har varit på många bra konserter, inget som direkt inte motsvarat mina förväntningar
 
Från hatkärlek till ren kärlek
Nää Justin Bieber platsar inte här, har gått från hat till hatkärlek. Något annat som verkligen passar här i år har jag svårt att komma på dock. Justin har jag aldrig gillat tidigare, inte ens musikmässigt, peronlighetsmässigt är väl förståeligt men tycker allt han gaskat upp sig det senaste året på båda planen. Hans Skiva är ruggigt bra och jag har varit nära att köpa den flera gånger, kanske gör det tillsut tillome, vem vet x)
 
Bästa upptäckt
Kitok på Bråvalla var en uppenbarelse som sedan blev mitt soundtrack hela sommaren. Även Years & Years som jag lyssnat sönder i höst och Nothing But Thieves som ärligt låter som Muse och förtjänar en högre status än vad de har, men ja, det kommer, det kommer. Sedan även Melanie Martinez, Maja Francis och Pvris, fasen, jag har upptäckt mycket detta år
 
Årets mest överskattade låt och artist
Adele, jag fattar inte grejen med Hello, hon är sjukt bra men inte sååååå bra som folk får det att låta, fattar inte hypen alls där, men ah, kul för henne och för de som gillar det. 
 
Mest underskattade artist
Pilotsonen och Llojd och andra svenska småband. Som vanligt tycker jag även att Sverige borde förstå vad poppunk är och ta in mer musik och konserter i den kategorin.
 
Bästa singer/songwriter
Passenger, Nina Nesbitt, Ben McKelvey, Ed Sheeran, Melanie Martinez, Jonas Bergsten
 
Bästa musikvideo
Panic! At The Disco-Emperor's new clothes
Melanie Martinez-Pity Party
Hampus Carlsson-Flera meter under marken
Molly Sandén-Like no one's watching
MAX feat Hoddie Allen-Gibberish
Simple Plan-Boom
Flashmob på musikhjälpen, så kul! 
 
Bäst på Youtube (har inget med musik att göra men är en stor del av mitt liv)
Will & RJ (shep689)
Yanis Marshall
SupDaily
Jake Bley
Adorian Deck
Tyler Oakley
Miles Jai
 
Okej, nu så, nu ska jag bara skriva ett inlägg om film så är jag klar med ihopknytandet av 2015. 
 
Kram o Puss
Maja
 
 
 

Never let the pressure overpower the fun

Kodaline...
 
Inatt publicerade jag året i låttexter så nu kommer året i händelser så att jag ska känna att jag åstakommit något, allt har inte gått åt helvete den här gången, det bara känns så, min hjärna har en annan bild av året än vad min almanacka har helt enkelt. Hjärnan säger bara bra vår, stressig sommar och mörk höst o vinter. 
 
Så enligt almanackan:
 
Började på Univesitetet igen i Januari, började ta mig upp efter 2014 
Läste Turism vilket var slappt, lätt och rätt kul, trevlig men stor klass
Första konserten var Thomas Stenström med drivvedsfolket som förband, skitbra
Jag fixade sulor till mina skor hos fotspecialist äntligen, life changing 
Började jobba ett par kvällar i månaden på Mantorps travbana, i kassan
Såg Gerard Way solo i Stockholm med Sony, bästa. Nothing but Thieves var förband och wow!
Var i Nyköping en del hos en kompis från övikstiden, alltid trevligt
Såg Kodaline i Stockholm, så vavckert! sov på båt eller nä sov nada, träffade Love Antell på en signering på bengans dagen efter och sedan var jag med en god vän ett tag innan han skulle flytta till Spanien, saknar!
Såg Hurula med pappa, sjukt bra live
Min bästa vän Sony förlovade sig med sin Rasmus, ser fram emot bröllopet i år (2016)
Såg Kristian Anttila i Norrköping både på våren och hösten, alltid lika fin och speciell 
Såg Love Antell live med Pilotsonen som förband, var en väldigt trevlig kväll
Var i Göteborg där jag träffade Pierce The Veil och Sleeping With Sirens på ett meet and greet, hade varit nervös över det sedan augusti när jag bokade in det och nu var det mars, åkte ensam och var så himla nervös, det varade bara några sekunder och jag fick inte fram många ord, fina bilder blev det dock men jag skakade i hela kroppen och var sekunder från black out hela tiden, kändes dock så coolt att ha lyckats gjöra det, min sociala fobi till trots. Konserten var helt underbart bra. Pierce The Veil kan vara det bästa jag sett i år.
Dagen efter åkte jag till Sara och lekte med en förkyld liten Adam och fick titta på 13 dagar gamla Naima <3
Under sommaren åkte jag på åtskilliga jobbresor med travet, utlåning av personal är kul
Under sommaren jobbade jag även halvtid i kundtjänst, bra jobb men gillade inte arbetsplatsen
Brorsan kom hem från USA efter nästan ett helt år borta
Sommaren började med Bråvalla där vi såg Muse, Robbie Williams, Zara Larsson, All Time Low, Kent, Kitok, Milky Chance, Seinabo Sey med många många flera 
Såg en del artister under sommaren oxå: Thomas Stenström, Markus Krunegård, Alina Devercerski, Anna Ternheim, The Offspring, Rix fm festival med Years & Years, Måns Zelmerlöw med flera.
Började läsa tyska efter att kundtjänstjobbet dog av i Augusti 
Såg Bob Hund live i Linköping med typ hela familjen 
Såg Kite live på Cosmonova, ingenting kan slå det, häftigaste ever, helt jäkla stört
Såg Ulrik Munther, jättefin kväll, var en vändning för mig efter ett par prövande veckor psykiskt 
Såg Jonathan Johansson med Lilly, kul :)
Såg Tallest Man On Earth med mamma på ett knäpptyst konsert & kongress
Var under året på flertalet fester och tillställningar med vänner
Såg Bring Me The Horizon med Pvris som förband, drog med 16-åriga brorsan som moshade sönder medans jag stod lite på sidan av men fasen, sjukt bra va det. Både Prvris och BMTH
Vann biljetter till att se Nothing But Thieves igen så åkte dit med Sony, så sjukt bra
Såg Deportees, drömskt och vackert
Musikhjälpen var i Linköping och det var en trevlig pluggflykt med bra artister och för en god sak, innehöll allt från flashmob till allsång till dans och kärlek :) 
Det blev jul och det blev nyår och det mesta där vara fint, lugnt och bra
 
Så enligt händelserna har jag haft ett fullständigt fantastiskt år, too bad att jag inte kan se det i det perspektivet men ja, kanske en vacker dag att jag kan det. Ibland spelar det ingen roll hur mycket lycka man fyller sitt liv med, det funkar lixom inte ändå 
 
Nästa två inlägg blir film och musik under 2015, som ni ser har jag varit på en hel del konserter och har såklart även sett en del film, blir nog lite senare idag,
 
kram på er,
puss
Maja 
 
RSS 2.0