She laughed when I tried to tell her, Hello only ends in goodbye

Rodriguez - Searching for sugarman
 
Hej!
 
Jäklar vad lite jag sa om 2012 års filmer i mitt förra inlägg, ägnade ju mig bara åt musiken xD
Så nu, nu medan jag kollar på konståkning så har ja ju tid att skriva lite samtidigt, om filmer!
 
Förra året gjorde jag min BIO-comeback, har gått på väldigt lite bio under 2011 och 2010. Gick visserligen inte på sådär jättemånga filmer under 2012 men fler än vad jag såg under 2011 och 2010.
2012 såg jag mina första 3D-filmer på Bio med. Har ju bott i Övik, där fanns inte 3D-bio.
Ville man se 3D så fick man åka till Umeå, 10 mil bort xD
 
2012 på bio såg jag:
Titanic 3D
Star wars 1 3D
Avangers 3D
Hobbit 3D HFR
Hobbit 2D
 
Skulle ha gått på Abraham Lincoln Vampire Hunter oxå men missade den, var inte hemma när den gick på bio.
Sedan har jag som vanligt sett väldigt lite svensk film. Tror att jag såg ngn mer på bio men minns inte vilken.
 
I början av det här året såg vi Uppe på vallmokullen och Searching for sugarman, båda filmer från 2012.
Searching for sugarman är en dokumentär, förmodligen den bästa dokumentärfilm jag sett.
Den är uppe på bio igen nu efter guldbagge och mycket värdig Oscarsnominering, så SE DEN!
 
Så lite kategorier:
 
Bästa film jag sett på bio under 2012
Avengers, inte särskilt svårt val. 
Rent action-mässigt, repliker och rollbesättning. Sjukt bra!
 
Bästa TV-serie
Inte sett så mycket på TV-serier alls. Men en som jag sett är "Torka aldrig tårar utan handskar" och det är en så hiskeligt vacker, nära, sorglig och fin serie att den får betitlas som bäst! 
 
Bäst på Netflix
Så har jag börjat använda Netflix. Lyckades installera ett tillägg på Google Chrome som gav mig access till den amerikanska servern, detta gör att jag kan se mycket mer än vad jag kan på den svenska servern :D Sedan är det härligt att vi kan kolla på vårt Wii oxå, fast då är de svenska servern. 
 
Det bästa jag sett på Netflix under vintern, haft det i tre månader bara, är Sherlock. Den brittiska Tv-serien med Benedict Cumberbatch och Martin Freeman. Briljant serie! Borde ha sett den när den gick på SVT, skönt att få se den nu :D
 
Underligaste filmen jag sett under 2012
Svårt, hmm. Var nog när jag var i Övik och vi såg filmerna "A film with me in it" och "Drive Angry". Kan inte säga vilken som var underligast. Den ena var med Dylan Moran och det var väldigt många som dog utan att det någonsin blev direkt kul. Den andra var med Nicolas Cage och den innehöll en hel del sjuka scener som för alltid kommer att ha etsat sig fast i mitt minne. Samma kväll såg vi The three Musketeers, versionen från 2011. Det var en jätterolig film som totalförstör historien men den var bättre än allt annat vi såg den kvällen xD 
 
Underligast på Netflix
De ger mig störda tips, bland annat på en serie som heter "Lost Girl" , vågar inte kolla på den men de tror utifrån det jag sett på innan att det är ngt som jag vill se. Beskrivningen är fenomenal:
"Discovering she's a succubus who sustains herself by feeding on the sexual energy of humans, seductive Bo sets out on a journey to understand herself."
 
Såg även serie med Elijah Wood i huvudroll, den heter Wilfred. Serien handlar om att han ser en hund som alla andra ser som en hund men han ser hunden som en människa. Sjukt udda och konstig serie!
 
Bästa filmköp
Köpte "500 days of summer", velat se den länge. Jäklars vilken bra film det är. Den är så vacker, igenkännande och ärlig. Lite som ett slag i magen när man inser hur man själv varit och hur störigt mycket man känner igen sig i den. Vackra skådeseplare Joseph Gordeon-Levitt och Zooey Deshanel, bra film!
 
Bästa rollprestation
Martin Freeman, alla kategorier. Den mannen är perfekt i vad han än gör. Sedan är jag extremt glad över att Aidan Turner fått en så stor filmroll och över hur bra han gör det. Vackrare männsika får man leta länge efter!
 
Bästa TV-serie-köp
Har köpt tre boxar jag velat ha länge, det är Friends, Buffy och The O.C. Där är O.C bäst, hur man än vrider o vänder på det. Men Buffy är så sjukt kul att ha och vänner är nog det som ligger mig varmast om hjärtat.
 
En serie jag förstört för mig själv
Började sträckglo på How I met your mother, inte en bra idé. insåg efter att ha kollat 4-8 avsnitt om dagen i två månader att den alltid ska försöka lära mig ngt. Älskar den serien så nu kollar ja på den lite mer sporadiskt istället. 
 
Andra sevärda serier (dock inte från 2012)
Spaced - Simon Pegg
Black Books - Dylan Moran, bill Bailey
Being Human - Aidan Turner
 
Så nu har jag gjort TV o Bio-duk rättvisa. Nu dessa kommande månader ska jag försöka se de filmer jag missat under 2012, får hyra på hemmakväll tror jag :P 
 
lite filmmusik:
 
Searching for sugarman:
Rodriguez – Sugar Man
Rodriguez – I Wonder
Rodriguez – Sandrevan Lullaby - Lifestyles
 
500 days of summer:
The Smiths – Please, Please, Please, Let Me Get What I Want - 2007 Remastered Version
Hall and Oates – You Make My Dreams
Carla Bruni – Quelqu'un M'a Dit
The Temper Trap – Sweet Disposition
 
The Hobbit
Howard Shore – The World Is Ahead
Howard Shore – Old Friends
Richard Armitage – Misty Mountains
 
Ha det fint ;) 
KRAM
Maja
 

I hela mitt liv har jag hört en sång

Kent ♥
 
Tja!
 
Nu såhär när det gått ett tag in på det nya året så tänkte jag kommentera 2012 "lite kort".
Tänkte bara gå igenom en lista, kommer ha mest att göra med film och musik:
 
Bästa Konsert
Vi går ut hårt för den här kategorien är den allra svåraste! Med både Peace & Love, Hultsfred och diverse konserter upplevda så är det inte helt underligt. I toppen ligger storheter som Noel Gallhager, Stone Roses, The Cure och Bloc Party men här platsar även Miles Kane, Tribes, The Maccabees, The Rasmus, Noah & the Whale och Marina & The Diamonds in. 
 
Noel gjorde en fantastisk konsert, helt makalöst så han är nog den som var klart bäst om jag är tvungen att välja. Det är Oasis-covrarna som gör det men även det fantastiska gitarr-spelet och säkerheten på scenen.
 
The Cure var väldigt roligt att ha fått se då jag velat se dem i typ tio år. Bloc Party var en ny upptäckt, de är grymma live. The Macabees var väldigt bra live men på skiva är de tråkiga, finns egentligen bara en låt jag gillar då. Marina & The Diamonds är mest med för att det var så underbart att dansa i regnet och för att hon är så himla härlig!
 
Bästa album
Även denna en svår fråga, var väldigt många albumsläpp förra året som jag väntade på länge, vissa krossade förväntningarna totalt men de flesta höll måttet. Jag tror att jag blev gladast för gamla favoritbands comebacker som The Rasmus och Kent. The Vaccines album väntade jag på med så hög spänning att jag höll på att förstöra det för mig själv, det är också en underbar skiva, fullständigt fantastisk. Så Vaccines med Come of age, ruggigt bra och annorlunda skiva!
 
Bästa låt
Det där är en sån där klurig fråga, jag är en sån låtnörd, hittar hela tiden ny musik och snurrar runt mig i en massa gamla låtar. Den bästa låten som gjordes förra året som har följt med mig mest och som varit min sommarhymn är "Houdini" med Foster The People men jag har även lyssnat väldigt mycket på Marina & The Diamonds med "How to be a heartbreaker". Sedan är ju alltid Kent:s "beredd på allt" en helt magisk låt. Det beror nog lite på tillfälle tror jag men de där tre är mina absoluta favoriter!
 
Sämsta album som jag förväntat mig skulle vara bra
Ibland förväntar jag mig alldeles för mycket utav artister som jag gillar mycket. Det här är inte en dålig skiva, nej jag älskar den men jag hade förväntat mig mer variation, mindre tråk, mer innerlighet, mer minnesvärda låtar och allt sånt. Den skivan som jag valt att lägga i denna kategorien är Mumford & Sons med sin hyllade skiva Babel. Det är som sagt var en jättebra skiva men med tanke på deras fantastiska debutskiva Sigh no more och den fenomenala konserten jag såg i sommras så möttes mina förväntningar inte helt.
 
Sämsta konsert som jag förväntat mig skulle vara bra
Återigen med förväntningar, här hade jag förväntat mig så mycket mer men fick så lite tillbaka. Här seglar Roxette in på en definitiv förstaplats, jag stannade tre låtar innan jag gick och kollade på Simple Plan istället som var miljarder gånger bättre och roligare att se. Marie Fredriksson var trött i rösten från första låt och att stå och höra henne sjunga nästinpå falskt i de där låtarna jag älskar så mycket var bara ledsamt. En annan stor besivikelse var Rihanna, jag dök upp efter 55 min eftersom jag sett Michael Monroe med Pappa men då hade Rihanna bara varit på scen i 10 minuter. När jag kom dit var ljudet alldeles för högt, hon hade alldeles för lite kläder på sig, drack ur en spritflaska, vinglade runt på scen, var hög som ett hus och sjöng en låt som hette Cockiness. Jag gick in och gjorde skyltar istället, så mycket mer givande xD
 
Från hatkärlek till ren kärlek
Jag har alltid tills för ungefär exakt ett år sedan haft rätt svårt för Markus Krunegård, har försökt att lyssna igenom hans album men alltid ledsnat. Alltid tyckt att han är så extremt överskattad. Men så i Januari kom en ny skiva och jag gick till Bengans där han spelade ett par låtar på en lastpall till scen. Det var nära, innerligt och fantastiskt. Han smällte mig och sedan dess är jag fast. Under sommaren hann jag se honom två gånger. Alltid tyckt att han är vacker, nu är jag tokig i honom. Vet inte riktigt vad det är men han är så underbar!
 
Mest överskattade låt
Gangnam Style, jag hatade den från första sekund, jag vägrade lyssna och jag blev ledsen när alla började älska den, dansa den o vara dumma i huvet. Men har alltid varit sån, aldrig gillat sånt som bara dyker upp o som alla bara förstorar upp. Jag ser rakt igenom det och vågar säga att det är SKIT! ;) 
 
Mest överskattade artist
Stiftelsen, jag förstår inte, allt detta svenska-sjungande. Takida är så bra på engelska. Stiftelsen har gjort en bra låt, den heter Ur balans, den låter som en Takida-låt. Det enda bra med Stiftelsen är att folk som alltid hatat Takida älskar Stiftelsen. Så sjukt kul att se deras miner när man beättar för dem hur det ligger till :D
 
Mest underskattade artist
Svårt att säga, jag lyssnar på väldigt mycket brittisk musik och jag var en av de få som såg The Macabees. Med tanke på vilken sjukt bra konsert det blev så trodde jag det skulle vara packat med folk. Så får nog bli dem. Sedan även en hel del svenska artister som inte riktigt får synas så mycket som de förtjänar, sånna som The Royal Concept och Azure Blue.
 
Bästa Singer/songwriter
Ed Sheeran, vackra låtar, sjukt härliga musikvideos och så söt!
Jake Bugg, den rösten går inte av för hackor!
 
Bästa musikvideo
Den här!!!  http://www.youtube.com/watch?v=vKNcuTWzTVw&feature=branded
och denna: http://www.youtube.com/watch?v=BYbJmQj5VkE
Och den: http://www.youtube.com/watch?v=_GMQLjzVGfw
 
Bästa dansvideo
Så extremt svårt, tror Lilly kan fill in i the comments för att tala svenska xD :D 
Enligt mig är denna fantastisk:
http://www.youtube.com/watch?v=mY_rbzS2RPc
 
Bäst på Youtube
Mike Tompkins, helt sjuk människa, använder inte instrument, han är instrumentet och han sjunger fantastiskt med, gör härliga covers och gör även egna låtar som även de är bra! 
http://www.youtube.com/watch?v=QNZXx_O1sWE
http://www.youtube.com/watch?v=Qvmi9yL5Fdw
 
Roligaste komikern
Lätt! Det är ju dock en komiker-grupp, en akt. Axis of Awesome. Men har även sett Johan Glans i år och han är alltid lika bra så båda ;)
 
Andra bra artister

Norlie & KKV
Lana Del Rey
Two door cinema club
Andreas Grega
Fidlar
 
2013
Jahopp, då har vi ett nytt år här, ingen idé att säga att jag kommer att skriva mer, det kommer inte hända, blir ett fåtal längre uppdateringar när jag känner för det ;)
 
Ha ett bra år!
Puss o Kram
Maja
 
Kent – 999
 
Peace out:
 

My feet just wanna touch the ground

The Royal concept (tidigare kallade The Concept)
 
TJAAAAA
 
Var ju miljoner år sedan jag skrev, har inte skrivit sedan förra året :O Dumma mig!
Här följer några rubriker och korta inlägg som jag skulle skrivit under hösten och december ;)
 
Never did I know forever and ever 
 
Endeavour, namnet på en låt som Lilly fått på sin hjärna, namnet på en skiva med Timo Räisänen. Vi var på en konsert med Timo förstås, sjukt kul och sjukt högljutt, riktigt härlig kväll!
 
Give me one more chance to love you
 
Bloc Party! Höstens häftigaste o dansigaste konsert. Med min Sony i Stockholm. Hade hur kul som helst och konserten var verkligen en höjdpunkt, litet o trångt ställe, galen publik och Bloc Party på topp!
 
Go and do wrong, run with all you got
 
Det där är ett ungefärligt uttdrag ur en ny låt med Henrik Berggren som han körde på den mycket exklusiva spelningen i Linköping i december. Den kvällen var så magisk, man kunde känna tonårsångesten som låg tung i lokalen, se stjärnorna under ögonen på alla och tårarna när Henrik sjöng. Det var så vackert och roligt, så innerligt och nära. En blott timme, men en ack så underbar timme! 
 
What is true I'm lost in you, so obsessed with what you do
 
En underbart vacker spelning med The Majority says, alltid lika bra, lika vackert och härligt!
Låten heter Pete & Kate, vill du lyssna på den? Köp skivan! 
 
You keep singing when we were seventeen when you're fuckiiing 38!
 
Något sånt gick låten som jag tror är ny, tror det var en känga till både sig själv och Henrik Berggren. sig själv är i det här fallet lika med Daniel Gilbert. Jag var en av de få som såg honom på skylten, väldigt intimt! 
 
What's another year?
 
Vacker o jättegammal låt med Johnny Logan ;) 
Tänkte gå igenom årsbästa o årssämsta i nästa inlägg :P
 
Ha de gött!
Pöss
Maja
 
Rubriklåten - Damn:
http://www.youtube.com/watch?v=uIwhh-mFDgk
 
Timo Räisänen – Endeavor
Bloc Party – One More Chance - Original version
Johnny Logan – What's Another Year
 
En liten Majas höst/vinter-spellista:
Two Door Cinema Club – Sleep Alone
Two Door Cinema Club – Something Good Can Work
Carla Bruni – Quelqu'un M'a Dit
The Temper Trap – Sweet Disposition
The Smiths – A Rush And A Push And The Land Is Ours - 2011 Remastered Version
Band of Horses – The Funeral
The Tallest Man On Earth – 1904
Erik Hassle – Stay Away
Timo Räisänen – Second Cut
Andreas Grega – Diktatorn - Radio Edit
The Rasmus – Mysteria
Mumford & Sons – Hopeless Wanderer
Markus Krunegård – Vi dansar bättre utan kläder
Jake Bugg – Lightning Bolt
The All-American Rejects – Someday's Gone
Katy Perry – Peacock
LIGHTS – River
Foster The People – Waste
Petra Marklund – Sanningen
Ellie Goulding – Anything Could Happen
Hästpojken – Samma himlar - Radio Edit
P!nk – Try
Marina and The Diamonds – How To Be A Heartbreaker
Tom Odell – Another Love - 2012
Medina – Där palmerna bor
Death Cab for Cutie – A Lack Of Color
Mikal Cronin – Get Along
FIDLAR – No Waves
Norlie & KKV – Nej
The Royal Concept – D-D-Dance
The Royal Concept – Gimme Twice
Kids In Glass Houses – The Best Is Yet To Come
Elton John – Tiny Dancer
Elton John – Indian Sunset
Afroman – Because I Got High
 
 
 

RSS 2.0