Och jag tänkte i paniken, bara jag korsar vägen är jag fri sen

Håkan Hellström :)
 
Okej hej, vill bara kopiera in en grej jag gjorde. Det var ett tag sen nu men det var ett test på aftonbladet för att räkna ut vilken Håkan-låt man var och min stämde nåt sjukt bra:

 

Ditt resultat: ”När lyktorna tänds” (Det kommer aldrig va över för mig”, 2013)

Ett lyckligt slut? Det har du slutat tro på. Men även om det kan kännas så är du inte ensam om att ha blivit bränd. Inte ensam om att vara utanför. Håll ut: det finns många – framtida vänner och kärlekspartners – som längtar efter någon att kroka arm med. Och du. Glöm inte att du är fin precis som du är. ”Det var fredag, det var kallt där ute På trottoaren blänkte isen Där gick han som vann min älskade, med nån annan tätt bredvid sig Jag vet inte var allt gick fel, för jag har gjort så mycket dumt Att jag inte ens har en själ, att hålla armarna runt” 

 

Alltså, det stämmer ju så bra, nästan lite sorgligt bra förstås men fick ju även en väldigt upplyftande och fin förklaring till låten :) Nåt bra kan ju aftonbladet hitta på iaf... Du hittar testet här :) 

Kram

Maja

Håkan Hellström – När lyktorna tänds

Håkan Hellström – När lyktorna tänds (Live)

 

 

Can't escape from the storm inside of me!

Frozen/Idina Menzel 
 
Hej igen,
 
tredje och sista då. i alla fall för nu. Tredje och sista knyta ihop säcken-inlägget helt enkelt.
 
Så, filmer jag sett på bio 2014:
Frozen i 3D
Hundraåringen (som gick ut genom ett fönster och försvann)
The Grand Budapest Hotel
X-Men - Days of Future Past i 3D
The Wind Rises (Ghibli)
Guardians of the Galaxy i 3D
Boxtrolls i 3D
The Maze Runner
Hobbit 3
Håkan Hellström på Ullevi
 
Ville även se Gone Girl och the Lego Movie med de två blev aldrig av. Tycker nog ändå att 10 biobesök är ett rätt bra år dock :) Lägger nog till lite fler ketegorier än förra året men här är dem:
 
Bästa film jag sett på bio 2014
The Maze Runner eller Frozen men X-Men var oxå sjukt bra. Ruggigt svårt att välja i år.
 
Snyggaste filmen på bio 2014
Frozen i 3D slår allt, så extremt snyggt. 
 
Mest spännande film 2014
The Maze Runner. Jag spände mig så mycket att jag fick ont i huvet och svettades om händerna hela filmen. Var helt slut när den var över. Så bra rakt igenom!
 
Bästa filmmusik
Frozen, längesen jag varit så besatt av en låt som jag varit av let it go och längesen jag känt igen mig så mycket i en disney-karaktär som jag gör med Elsa. 
 
Underligaste filmen jag sett på bio 2014
The Grand Budapest Hotel, jag hängde lixom bara inte med. Min familj älskade den o ja bara satt där o fattade nada. Snygg film dock och sjukt rolig på sina ställen.
 
De bästa filmerna jag sett 2014 på Netflix/DVD/TV
The Lego Movie, fan vad bra den är. Whip it, störigt bra film med Ellen Page, dessutom regisserad av Drew Barrymore, extremt imponerande rakt igenom. Drive, Ryan Gosling och Carey Mulligan gör den här filmen galet bra, den är så sjukt snygg och brutal med bra musik och väldigt lite dialog. Såg äntligen It's a wonderful life som sägs vara den där eviga julfilmen, väldigt bra och lång film från 1946. Lånaren Arrietty är den bästa bland Ghibli-filmerna jag sett i år, underbart fin.
 
Bästa filmköp
Köpte en hel hög med filmer precis före jul, tror dock att lånaren Arrietty är min favorit, den och Frozen.
 
Bästa rollprestationer
Chris Pratt i Guardians of the Galaxy och i the Lego Movie. Idina Menzel som rösten till Elsa i Frozen, Nicholas Hoult i X-men och Dylan O'Brien och Kaya Scodelario i the Maze Runner. 
 
Mest efterlängtade film 2014
Boxtrolls, väntat på den i nästan 2 år. Graham Anable är min favoritkonstnär som gjort PC-spelen Puzzle Agent 1 och 2, de spelen är mina favoritspel. Boxtrolls har varit ett långt projekt och är väldigt skickligt och snyggt gjord. Jag är glad att den mottogs så bra av barn, det är verkligen en fenomenal barnfilm.
 
Bästa TV-serie/bäst på Netflix
Ser mycket på Netflix. Det här året har jag plockat upp Grey's Anatomy igen och är nu nästan ifatt, sett nästan 4 säsonger under hösten. Jag plockade äntligen upp Parks and Recreation och är nu i fjärde säsongen, tänkt börja kolla på den i flera år. Den serien är fan det bästa jag sett på väldigt länge :)
 
Bästa musikdokumentär
Håkan Hellström på ullevi va de ja, missade ju den konserten, var väldigt fint på bio med intervjuer och bakom-arbete. Så mäktigt att Håkan fick göra detta, så glad för hans skull :) 
 
så där, listar lite musik från några filmer här nedan o sen får vi se när jag bloggar igen,
tills dess, ha de bra :)
 
Kram o Puss
Maja
 
Drive
College – A Real Hero
 
Frozen
Kristen Bell – For the First Time in Forever (Reprise) (rubriklåten)
Kristen Bell – For the First Time in Forever
Idina Menzel – Let It Go
 
Boxtrolls
Loch Lomond – Little Boxes
 
The Lego Movie
Tegan And Sara – Everything Is AWESOME!!! (feat. The Lonely Island)
Joli – Everything is AWESOME!!!
 
Håkan Hellström på Ullevi
Håkan Hellström – Håkan Boma Ye! (Live)
 
 

This is life in color, today feels like no other

OneRepublic! 
 
Hej igen
 
två på en dag, vilken lyx va :P här tänkte jag gå igenom musik och konserter från året som gått, enjoy :)
 
Bästa konsert
Svårt i år, All Time Low tror jag vinner rätt stort men Ed Sheeran, OneRepublic, James Blunt, Sam Smith, Placebo, Jake Bugg, Imagine Dragons, Bastille, Bring Me The Horizon, Passenger, Markus Krunegård mfl är klara bubblare till förstaplatsen. Rent konsertmässigt har jag haft ett grymt bra 2014 även om jag missade både kent och Håkan.
 
Bästa klubbgig
Har varit på sjukt många mindre gig i år, tror att Imperial State Electric och jj var höjdpunkterna. Moto Boy och Miriam Bryant var utomhusscener men även dem riktigt grymma. 
 
Bästa album
Har en stark topp 4 men tror att Sam Smith är den vinnande av dem. De fyra favoriterna är i alla fall Sam Smith, Ed Sheeran, Nina Nesbitt och Tove Lo. Även Tokio Hotel som gjorde comeback bör nämnas då det har varit min skiva under hösten när jag mått sämre. Kent och Thomas Stenström har årets svenska bästa album för den delen.
 
Bästa låt
Så svårt, nämner några istället. Josef Johansson med blickar kan mörda, Thomas Stenström med slå mig hårt i ansiktet, kent med svart snö, OneRepublic med I lived, Ed Sheeran med bloodstream, Sam Smith med latch, Nina Nesbitt med Mr C, Idina Menzel med let it go, Molly Sandén med freak, Lorentz med allt från mig, Tove Lo med talking body, Llojd med om vi faller, Marigold med allt kommer bli bra och min sommarhymn Cousteau med hjärtat springer :)
 
Sämsta album som jag förväntat mig skulle vara bra
Måste till att börja med få be om ursäkt för förra året, Dregens soloskiva är mycket bättre än vad jag tyckte då. Under förra året kan jag inte riktigt komma på några skivor jag blivit riktigt besviken på , jag har väl ännu inte riktigt förstått mig på Gerard way's soloalbum men det växer nog fast snart, kanske efter konserten om en månad :P 
 
Sämsta konsert jag förväntat mig skulle vara bra
Har även i denna katogori det lite svårt. Var sjukt överhypad på the Offspring även om de körde sin sämsta skiva från början till slut, jag hade mer uppskattat om de kört americana i sin helhet istället för smash där jag bara gillar 2 låtar. Däremot var det så kul att se dem att jag inte bryr mig nåt nämvärt.
 
Från hatkärlek till ren kärlek
Måste nog lägga Bring Me The Horizon här, hade verkligen försökt gilla dem innan konserten på Bråvalla. Tror de tog över mitt sinne där och då, den konserten var nog det sjukaste och häftigaste jag sett på håll.
 
Bästa upptäckt
Thomas Stenström som jag o Lilly såg live i början av sommaren, som Lilly redan kände till och jag ver helt lost på. Men blev sedan den jag lyssnade på mest under förra året. Får även lägga Sam Smith i den här kategorin, grym röst som är helt underbart vacker live. Sedan Blitz Kids som var förband till All Time Low och att jag lite återupptäckte All Time Low på kuppen.
 
Årets mest överskattade låt och artist
Här är det Meghan Trainor som platsar in. All about that bass är tyvärr väldigt nedlåtande mot smalare tjejer, jag borde väl gilla den eftersom jag inte hör till dem men känns ändå som att man skulle kunna göra en låt om att alla är perfekta som de är och där ingen är bättre än någon annan istället.
 
Mest underskattade artist
Mina vänner i Cousteau och Marigold tycker jag platsar in bäst här. Även Moto Boy och Llojd. Som vanligt tycker jag även att Sverige borde förstå vad poppunk är och ta in mer musik och konserter i den kategorin.
 
Bästa singer/songwriter
Lewis Watson, Passenger, Nina Nesbitt, Ben McKelvey, Ed Sheeran, Jake Bugg och Melissa Horn.
 
Bästa musikvideo
Taylor Swift - blank space
Tokio Hotel - love who loves you back
Josef Johansson - blickar kan mörda
Ed Sheeran - thinking out loud
Nina Nesbitt - Selfies
 
Bäst på Youtube (har inget med musik att göra men är en stor del av mitt liv)
Will & RJ (shep689)
Yanis Marshall
SupDaily
Jake Bley
Adorian Deck
Tyler Oakley
Miles Jai
 
Okej, nu så, nu ska jag bara skriva ett inlägg om film så är jag klar med ihopknytandet av 2014. 
 
Kram o Puss
Maja
 
"lite" låtar:
 
Blitz Kids – Run For Cover
Idina Menzel – Let It Go
Zackarias – För Alla Nollor
The Majority Says – Run Alone
Nina Nesbitt – Selfies
Markus Krunegård – Du stör dig hårt på mig
OneRepublic – Life In Color
OneRepublic – I Lived
New Politics – Tonight You're Perfect
My Chemical Romance – Fake Your Death
Rixton – Me And My Broken Heart
Kent – Skogarna
Beatrice Eli – Girls
Emmelie de Forest – Rainmaker - Official #JoinUs Song - Bonus Track
Cousteau – Hjärtat springer
William Beckett – Walls
Lilla Sällskapet – Nattdjur
Sam Smith – Stay With Me
Klingande – Jubel - Radio Edit
frnkiero andthe cellabration – Weighted
Bring Me The Horizon – Sleepwalking
Imagine Dragons – Tiptoe
Llojd – Om vi faller
Moto Boy – Keep Your Darkness Secret
Passenger – Scare Away The Dark
Ed Sheeran – Runaway
Ed Sheeran – Bloodstream
Guldgossen – En Veckas Semester
Guldgossen – Redan Glömda - Jonathan Johansson cover
Lorentz – Allt från mig
Lorentz – ('-'*)
Troye Sivan – Happy Little Pill
Linkin Park – Final Masquerade
LIGHTS – Up We Go
Josef Johansson – Blickar kan mörda
John Legend – All of Me
Marie Lalá – Without You
Fall Out Boy – Centuries
Bastille – bad_news
Milky Chance – Stolen Dance
Eliot Sumner – Information
The Veronicas – You Ruin Me
Miriam Bryant – Dragon
Tove Lo – Talking Body
Tokio Hotel – Love Who Loves You Back
Steve Aoki – Back to Earth
Gerard Way – Millions
Gerard Way – How It's Going To Be
Alesso – Heroes (We Could Be)
Tove Styrke – Borderline
Llojd – 70/30
Amber Run – Spark - Radio Edit
Marigold – Allt Kommer Bli Bra
Solen – Kom kom kom
Peace – Lost on Me
Saint Raymond – Young Blood
George Ezra – Listen to the Man
5 Seconds Of Summer – Amnesia
Sleeping With Sirens – Kick Me
Molly Sandén – Freak
Robin Lukovic – Försökt
Pilotsonen – Fem Miljoner Hjärtslag
Vinsten – Luckiest Girl
Josef Johansson – Tysta leken
Marie Lalá – Stockholms tunnelbana
Lisa Ajax – Love Run Free
Lisa Ajax – Unbelievable
Mollie Lindén – Losing Myself Without You
Josefine Myrberg – Stay Gold
Marina and The Diamonds – Happy
Nicki Minaj – Bed Of Lies
Fall Out Boy – American Beauty/American Psycho
Fall Out Boy – The Kids Aren't Alright
 
RSS 2.0