Bara ett ord kan sätta eld på en skog

♥ Håkan Hellström ♥
 
Som en orkan kan jag svepa bort dig
 
Eh.. ja, Håkan, det kan du... totalt!
 
Det här är en kärleksförklaring till Håkan, har redan skrivit tusen kärleksförklaringar till den mannen och hans låtar förut så det borde väl inte komma som en överraskning precis ;) recap på konserter jag sett:
 
Jag kan bränna dig som du aldrig bränt dig
 
När jag var 11 år kom Håkans första låt och jag minns hur jag sa till Pappa "Du jag gillar inte han den där Håkan, han sjunger ju falskt, varför älskar alla honom för, jag förstår inte!" .. eller nåt sånt, det tog inte så lång tid efter det som jag dock var övertygad om att jag hade helt fel och jag tvingade Pappa att köpa skivan till mig. Den skivan är ännu en av mina favoriter även om Håkan har utvecklats med stil så är den alltid bäst.
 
När jag var 15 tog Pappa med mig på Where the action is som var en endagsfestival i parkerna runtom i Sverige, senare omdöpt till Parksommar och senare nedlagd. Den gången var det vad jag minns Soundtrack of our lives (som jag hatar) The Hellacopters (som jag älskar) Moneybrother (största sömnpillret i historien) och sist, allra sist, väl värt väntan, Håkan Hellström. Det var en fantastisk konsert!
 
Jag kommer älska dig när jorden gått under
 
När jag var 16 skulle jag gå med min moster på en Hellström-spelning men hon var sjuk den dagen, det var i Norrköping. Mamma var i Stockholm och Pappa hade hand om min lillebror som då bara var 5 år så han kunde inte lämnas ensam. Efter mycket tjat och bedyrande om att jag skulle vara dödsförsiktig och gå direkt till tåget när konserten var slut så fick jag åka ensam. Så överbeskyddande har jag i efterhand förstått att inte de flesta föräldrar är mot sina 16-åringar men så hade jag det ;) Den konserten är mitt starkaste konsert-minne av alla jag gått på. Avslutet där han körde "Nu kan du få mig så lätt" och gav rosor till alla längst fram eller när han körde "Det är så jag säger det", så vackert och så mycket tårar från mig. En liten 16-åring i svart tyll-kjol o svart Håkan-tröja, så lycklig!
 
Sedan dröjde det länge kändes det som, ända till 2008 innan jag såg honom igen, då 18 år. Det var först Håkan och sedan Kent i Eskilstuna, en drömkväll! Jag var för en gång skull inte ensam på en konsert utan hade ju pojkvän då. Väldigt mysig konsert och båda banden var helt fenomenala :D
 
En pojke från förr är tillbaks igen
 
Efter det dröjde det längre, mycket längre, såg honom inte igen föräns 2011 på våren i Falun, då 21 år. Någonstans över åren där från 08 till 11 hade jag tappat bort honom, jag lyssnade ibland men hade tappat det. Den konserten rörde upp allt som jag trodde var dött. Jag stod nästan längst fram, för första och hittills enda gången. Det var verkligen utöver det vanliga, stämningen var så vacker och Håkan var så bra!
 
Sedan blev det igen samma år, 2011 på Peace & Love. Den spelningen var viktig för mig och väldigt underbart att ha fått se, avslutande artist på största scenen på en festival som jag jobbat med. Mäktigt!
 
I år blir det definitivt igen, det ska jag se till ;) 
för vet ni, titeln stämmer:
 
Det kommer aldrig va över för mig
 
Puss
Maja
 

 

I just wanna live while I'm alive

Bon Jovi, barndomshjälte!
 
Nu tänkte jag berätta om den första konseten jag var på, jag var 11 år och pappa tog med mig till stockholm Stadion. Jag var rätt så galen i Bon Jovi men den stora anledningen till att jag ville med var artisten som uppträdde före honom, min stora idol just då, Melanie C. Ja ni hörde rätt jag ville hellre se Mel C än Bon Jovi, get over it, Mel C är en bra artist än och hennes första skiva Northern star är ännu en favorit!
 
När jag var 11 år var jag intresserad av fotboll, eller ja iaf så intresserad att ja hade koll på svenska landslaget o såg alla matcher som Sverige spelade i EM och VM, mer intresserad var jag inte. Anledningen till att jag nämner detta är eftersom att hela landslaget satt på en egen del av läktaren, reglerad av vakter, de kom dit precis efter det börjat och drog precis innan det slutade. Jag tyckte det var så coolt att ha fått se Fredde Ljungberg, Henke Larsson mfl. även om de bara va på håll.
 
Vi var lite sena, det var svårt att hitta parkering förstås, men kom in i Mel C's andra låt så det var lugnt, hon var jättebra och jag var mycket lycklig.
 
Sedan kom Jon bon jovi, It's my life var ju en väldigt stor låt då och det är väl ännu hans största. Jag avgudade den låten och jag har alltid älskat Bon Jovi, denna konsertupplevelse till trots. Självklart var han bra, han sjunger ju helt otroligt bra men det var två dåliga val som gjorde att jag inte var så nöjd.
 
Han spelade It's my life tre gånger, en gång i mitten av konserten, som första extranummer och som sista extranummer. Det tyckte jag var lite fånigt, jag gillar låten men onödigt drag!
 
Men det som jag aldrig kommer att glömma, det som alltid etsat sig fast är "I want a line, side of the stage, only girls, you can come up on stage and sing with me" , so far so good. När tjejerna kom upp på scen, en efter en så hånglade han med dem. Vissa fick bara en snabb tungkyss, andra lite mer, vissa fick sjunga med honom absolut men de flesta var bara hångel. När han var klar med den ena tog han bara upp en ny och fortsatte, allt detta samtidigt som han sjöng en låt. Jag har ingen aning om i hur många låtar detta pågick eller hur många tjejer det rörde sig om men det var lite för mycket för en 11-åring, egentligen för vem som helst. Tycker att den typen av beteende är motbjudande och är inte alls okej med tjejer som är okej med en sådan sak. 
 
Utöver de två grejerna så var han bra och jag är ändå fortfarande lite stolt över att ha haft min första konsert redan som 11-åring och att det är en rätt cool artist. I sommar spelar han på stadion igen men jag kommer inte vara där, mestadels för det är helt slutsålt och jag har inte råd ;) Hans nya skiva är det bästa han åstadkommit hittills så det hade varit rätt coolt att va där, så länge han inte fortfarande beter sig såsom han gjorde år 2001.
 
Så nu vet ni, här är biljetten btw.
 
Kram 
Maja
 
Bon Jovi – Have A Nice Day
Bon Jovi – It's My Life - Rubriklåten
Bon Jovi – Bed Of Roses
Bon Jovi – You Give Love A Bad Name
Bon Jovi – Livin' On A Prayer
Bon Jovi – Because We Can - senaste singeln
 

Allting som jag säger har ni nog redan hört

Hästpojken ♥
 
Hej!
 
Vet att jag sa att nästa inlägg skulle handla om konserter jag varit på och ta avstamp i den första jag varit på men de blir nästa istället ;)
 
Massa skivsläpp nu och singelsläpp, galet kul, för mkt att lyssna på! ;)
 
Iaf så köpte jag en skiva igår, "En magisk tanke" av Hästpojken, lyssnat på den typ tio gånger minst sedan igårkväll! Sjukt fin o bra o på gränsen till perfektion!
 
Det är lite som så att om man tyckte första skivan va för skränig och den andra för finstämd så är det här en perfekt blandning av skrän o finstämdhet. Det är underbara texter som fastnar o sitter i mitt huvud som lim, det är melodislingor, trumpeter, gitarrer, falsettsång, skrän och skönsång. Stoppa ner allt det i en mixer och du får "en magisk tanke"!
 
Sedan en annan skiva som jag inte köpt än, tyvärr så får ja vänta till slutet av månaden på pengarna precis som alla andra, det är Shout out louds nya, "Optica". Den är så himla vacker, precis så som Shout out louds ska va!
 
Både Shout out louds och Hästpojken såg jag på venus-scenen på P&L 2010, Då stod scenen bakom Galaxen, förra året var det performance-area där. Det var bästa scenen tyckte jag, den och Athena som ju finns kvar.
 
I vilket fall som helst så är det länge sedan och jag hoppas jag får se båda banden i år igen.
 
Är även glad för skivsläppet med Ansiktet, sjukt bra! 
Och Darin's nya skiva är den bästa han gjort, underbar!
 
På tal om Melodifestivalen då, rätt låt vann inte för om en låt skulle vunnit över Yohio så skulle det varit Ulriks låt och inte Robins. Däremot är Robin smått fantastisk och han blev ju så himla glad o chockad, hur kul som helst när dom ropar ut "Och Robin vinner" o han ba tydligt rätt in i skärmen "What the fuck?!?" xD. Dessutom tycker jag det viktigaste med denna melodifestival var att Yohio fick synas så mycket, att han fick ett erkännande. Däremot tycker jag mer om Yohio på japanska men ska bli intressant att se hur hans engelska skiva låter!
 
Sedan kommer det massa album nu snart, de jag väntar på är:
 
Johnossi
Håkan Hellström
Norlie & KKV
Fall Out Boy
Yohio
Kent?!?
Lars Winnerbäck?!?
 
med flera ;)
 
Ha de fint!
Puss
Maja
 
Hela skivor:
Hästpojken – En magisk tanke
Shout Out Louds - Optica
Ansiktet – #DENNYARNBMANNEN
Darin – Exit
 
Bästa:
Hästpojken – Sommarvin
Hästpojken – Huset vid ån - Rubriklåten
Hästpojken – Olskroken stomp  
 
Shout Out Louds – Sugar
Shout Out Louds – Illusions
 
Darin – Playing With Fire
Darin – Before I Pass Out
Darin – Give Me Tonight
 
YOHIO – Dawn of Dreams - på japanska.. o lite svenska...;)
 
Ansiktet – Låtsas som inget hänt
Ansiktet – Stanna kvar
Ansiktet – Singel
 
RSS 2.0